Navštívte jednu z našich predajní. Máte otázky? Zavolajte nám alebo napíšte email.
logo soas Slovenská obchodná asociácia stavebnín

19.03.2024 Správny výber a montáž podomietkového WC modulu

Máme na sklade široký výber podomietkových modulov od renomovaných výrobcov ako Geberit, Grohe, Alcaplast, Laufen, Ideal Standard a Jika. V tomto článku sa dozviete, aký typ WC modulu zvoliť a aj ako ho namontovať.

Podomietkový inštalačný modul pre závesné WC

Výmena závesnej toalety vyžaduje montážny prvok, ktorý hrá kľúčovú úlohu v procese inštalácie. Hlavnou výhodou je možnosť výberu ideálneho umiestnenia toalety a jednoduché nastavenie jej výšky podľa potreby. Montážny modul je dodávaný s integrovanou splachovacou nádržkou, ventilmi na napúšťanie a vypúšťanie, kompletným upevnením na keramiku, odpadovým kolienkom a kotviacimi prvkami, čo znamená, že užívateľ má všetko čo potrebuje.

V našich kúpeľnových štúdiách ponúkame široký výber podomietkových modulov od renomovaných výrobcov ako Geberit, Grohe, Alcaplast, Laufen, Ideal Standard a Jika, ktoré držíme vždy skladom. Tieto moduly sú dostupné za skvelé ceny, pričom sa snažíme poskytnúť maximálnu hodnotu za vaše peniaze. Navyše, máme skladom veľký výber ovládacích tlačidiel, ktoré sú vhodné pre tieto moduly, aby sme vám umožnili výber štýlu a dizajnu, ktorý presne zodpovedá vašim preferenciám. Navštívte nás a objavte širokú škálu kvalitných produktov, ktoré máme k dispozícii.

Aký typ podomietkového WC modulu zvoliť?

Je však dôležité vybrať správny predstenový prvok, ktorý závisí od konštrukcie steny. Existujú dva hlavné typy montážnych prvkov: montážny prvok na zamurovanie a systém na suchú inštaláciu.

Montážny prvok na zamurovanie sa skladá z podper a nosných častí, ktoré sa kotvia priamo do steny. Tá je dostatočne pevná, aby zniesla zaťaženie ako zaveseného WC,  tak aj splachovacieho mechanizmu.

V panelových domoch sa ale viac stretávame so sadrokartónovými stenami. Sadrokartónové priečky neznesú také veľké zaťaženie. Preto použite inštalačný systém na suchú inštaláciu, ktorý je vybavený nosnými rámami s kotvením do steny i do podlahy. Práve tento typ montážneho prvku sme použili v ďalšom pracovnom postupe.

Montáž podomietkového WC modulu

Na čo si pri inštalácií dať pozor?

Pri montáži nastavte správne výšku rámu. Výrobca udáva rozsah výšky úchytných skrutiek pre závesné WC. Správnu výšku treba zohľadniť podľa výšky užívateľov WC. Zároveň je dôležité započítať podlahu (lepidlo, dlažbu, plávajúcu podlahu a pod.), aby ste rátali s finálnou výškou, ak tieto časti WC ešte nie sú hotové.

Rozteč úchytných šróbov pre našu normu je 18cm (rámy ponúkajú aj možnosť 23cm), čo treba zohľadniť pri montáži rámu samozrejme podľa vašej WC misy.

Pripojenie a natlakovanie vody vždy odskúšajte pred obmurovaním alebo obložením sadrokartónom. Ušetríte si tak možné komplikácie.

Príďte si to pozrieť k nám na ktorúkoľvek z pobočiek Kúpeľňa GARBIAR .